Mary Yoga

Wie is Mary?

Yogadocente Mary

Ik ben Mary van Brandwijk. Mijn eerste kennismaking met yoga was zeventien jaar geleden. Toen begon ik samen met een vriendin met het volgen van lessen bij Bert de Jong in Vlaardingen. De eerste jaren nam ik niet altijd voldoende tijd om te ontspannen. Dan dacht ik tijdens de oefeningen: ,,Zonde van de tijd. Ik moet nog boodschappen doen.’’

De laatste tien jaar ga ik wekelijks naar de yoga. Ik heb nu de rust gevonden om me te ontspannen. Ik gun dat mezelf, omdat ik weet dat ik het nodig heb. Ik heb geleerd om meer naar mijn lichaam te luisteren, mijn aandacht naar mijn ademhaling te brengen als ik rust nodig heb of gewoon zo maar even te mediteren.

In 2007 besloot ik yogadocente te worden. De opleiding was helaas net begonnen, waardoor ik een jaar moest wachten. In de tussentijd heb ik toen de opleiding gevolgd voor voetreflexologie en de opleiding voor peuter- en kleuteryoga. In 2008 begon ik bij Osmose aan de opleiding tot yogadocent, gevolgd door een opleiding kinderyoga. Ik mag nu aan alle leeftijden yogales geven.

Mijn yogastudio opende in april 2010 de deuren. Ik wil mensen op een nuchtere manier kennis laten maken met yoga. Met simpele oefeningen kun je makkelijk leren ontspannen en leren je aandacht op bepaalde delen van je lijf te richten. Voor mij is yoga niet prestatiegericht, het gaat om jezelf.

Ik ben blij dat ik van mijn hobby mijn werk kan maken. Voor mij is yoga een weg die nooit eindigt: iedere dag leer ik weer wat. Van jong en oud, van iedereen.